Garancia

A SCHUMACHER AJTÓÜZEM a termékeire 1 év teljes körű garanciát (tartalmazza a meghibásodott alkatrész cseréjét, a termék javítását és az azzal járó költségeket) és 3 év szavatosságot (nem teljes körű, tartalmazza a meghibásodott alkatrész cseréjét, de a cserével, javítással járó munkadíjat, valamint a kiszállási díjat nem) vállal, abban az esetben, ha a nyílászárók mérete illetve nyitásmódja az általunk javasolt műszaki megoldásban készült. Garanciális igény benyújtását csak teljes mértékben kiegyenlített számla esetében áll módunkban elfogadni.

A termékeket a beépítésig az időjárástól (eső, hó, erős napsütés) óvni kell, ezért tárolásukat fedett, vízmentes helyen kell megoldani!

A nyílászárók beépítésekor a belső vakolásnak és a végleges aljzatbetonnak mindenképpen készen kell lennie, a vakolatból felszabaduló építési nedvességnek el kell távoznia. Az épület nedvességtartalma max. 40-45% lehet, ahhoz, hogy a beépített szerkezetek hibamentesen működjenek (ebben az esetben a nyílászárók nedvességtartalma 10-12%). Amennyiben az épületben mért nedvességtartalom ennél magasabb, a nyílászáró üvegezésének belső felületén páralecsapódás jelentkezhet. A párásodás jogos reklamációs oknak nem tekinthető. Tartósan fennálló magas páratartalom esetében a nyílászáró méretbeli változásoknak van kitéve. Ezen változások miatti beállítás nem garanciális probléma, tehát a magas páratartalomból eredő hibák javításának költsége a megrendelőt terheli.

A fa természetes anyag, ezért a felületeknél előfordulhat szín és rajzolati eltérés, valamint a csomók jelenléte (lucfenyő beltéri ajtók esetén) természetes, így ez nem képezheti reklamáció tárgyát. Lazúrfestett termékek esetén a fa természetes jellegéből adódóan, a fényerősségtől függően egy terméken belül színeltérés, és a színmintához képest árnyalati eltérés lehetséges.

Natúr termékek vásárlása esetén a felületkezelést mielőbb (lehetőleg még beépítés előtt) el kell végezni. Ennek elmulasztása a garancia megszűnésével jár, mivel a nyílászárók az időjárás viszontagságainak vannak kitéve, így fennáll a vetemedés lehetősége. Felületkezelésként a pácolást nem javasoljuk, mert az a helyi javításokat nem fedi. A garanciás igény csak a termékekre érvényesíthető, a házilag elvégzett felületkezelésre nem! A nem megfelelő felületkezelő anyag használatát követően esztétikai javítást nem áll módunkban végezni, kártérítési igényt nem fogadunk el.

Lazúrfestett termékek vásárlása esetén a nyílászárók felületkezelésének tartósságát csak abban az esetben garantáljuk, ha a beépítése kávába történik,és a gyárilag elhelyezett vízvető és szárnytakaró profillal rendelkezik. Mivel a felületkezelés ápolókészlettel történő, rendszeres időközönkénti ápolást, felújítást igényel (ld. szerelvénycsomagban elhelyezett útmutató), ennek bizonyítható elmulasztása a garancia megszűnését vonja maga után.

Beltéri ajtó kültéri nyalászáróként való beépítésénél a termékre garanciát nem vállalunk!

Szaktanácsadás, felvilágosítás, minőségi kifogás esetén forduljon a gyártóhoz!

X

Right Click

No right click